Om Røren


Det er mye man kunne si om Røren, som er et nytt tettsted med lang historie. Området som har ca 3.000 inbyggere har flere interessante ting å by på.

Røren er den grenda i Øvre Eiker som sist har fått betegnelsen tettsted. Dette er viktig i forbindelse med alt arbeid som har med budsjetter og kommuneplaner å gjøre.

Det er funnet boplasser på Røren som er så gamle at Hokksund enda lå under vann, så historien vår går langt tilbake og er en viktig ”arv” å ta med seg.

Røren skole som ble utvidet til slik den nå fremstår i 2007, og har tidligere ligget litt lenger opp på Røren, og har et rykte som bidrar til å gjøre området til et attraktivt sted å etablere seg. Vi har også egene barnehager.

Røren byr på et mangfold av landbruk og boligområder, har egen butikk og litt annen forretnings virksomhet, blant annet Eiker Gårdsysteri og Varlo park med Egertorget matfestival.

Hoenselva som fra gammelt av var nerven i området med sagbruk og mølledrift ligger der som en naturperle. Svensaløkka er et flott område ved Hoenselva som benyttes av både barnehage og skole, i tillegg til de som benytter den på fritiden.

Idrettsklubben, Eiker Kvikk har siden 1926 vært en viktig del av aktiviteten i grenda og har i dag et meget flott anlegg.


Nettsiden oppdateres med eRedaktør fra Itum